ПрАТ «УФК»

Код за ЄДРПОУ: 21884144
Телефон: +380675636547
e-mail: elena.solomashenko@gmail.com
Юридична адреса: 53073, Дніпропетровська область, Криворізький район, с. Златоустівка, вул. Підстепна, б. 29 А.
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Протягом 2011 року злиття, подiл, приєднання, перетворення, видiлення структурних пiдроздiлiв ПрАТ "УФК" не проводили.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ПрАТ "УФК" не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Будь-якi пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не надходили.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) На пiдприємствi застосовується прямолiнiйний метод нарахування амортизацiї. .Метод оцiнки вартостi запасiв - iдентифiкацiя вартостi вiдповiдної одиницi запасiв; метод облiку та оцiнки фiнансових iнвестицiй - метод участi в капiталi iнших пiдприємств.
Текст аудиторського висновку Звiт щодо фiнансової звiтностi
Ми, аудитори ТОВ <Аудиторська фiрма <Цiлком таємно>, що здiйснює професiйну дiяльнiсть на пiдставi свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги № 3080 вiд 19.11.2002р. (подовжено Рiшенням АПУ № 184I7 вiд 15.11.2007р.), що видане Аудиторською палатою України, провели аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства <Українська фiнансова компанiя> (код ЄДРПОУ 21884144, адреса: вул. Пiдстепна, 29А, с. Златоустiвка, Днiпропетровська обл., 53073, дата реєстрацiї: 17 жовтня 1994 року ) за 2011 рiк, що додається, яка включає баланс станом на 31 грудня 2011 року, звiт про фiнансовi результати, звiт про рух грошових коштiв, звiт про змiни у власному капiталi за рiк, що закiнчився на зазначену дату, стислий виклад суттєвих облiкових полiтик та iншi пояснювальнi примiтки.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу:
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання та достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi у вiдповiдно до Закону України <Про бухгалтерськiй облiк та фiнансову звiтнiсть в України> i нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає необхiдним для забезпечення складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.
Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки.
Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання фiнансової звiтностi товариством, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення умовно-позитивної думки.
Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки
Ми не мали можливостi прийняти участь в iнвентаризацiї основних засобiв станом на звiтну дату у зв'язку з тим, що ця дата передувала призначенню нас у якостi аудиторiв Товариства. Ми не мали можливостi впевнитися стосовно кiлькостi запасiв i основних засобiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
Товариством не створено резерв сумнiвних боргiв, що є порушенням вимог П(С)БУ 10 <Дебiторська заборгованость>. В зв'язку з цим ми не змогли пiдтвердити чисту реалiзацiйну вартiсть дебiторської заборгованостi та пов'язану з цим частину прибутку товариства.
Станом на 31.12.2012 року по статтi <Довгостроковi зобовязання> вiдображено заборгованнiсть за виданними векселями ПрАТ <Бластко> у розмiрi 972 682,00 грн. Згiдно МСА 505 <Зовнiшнi пiдтвердження > аудитори повиннi запланувати отримання прямого пiдтверждення кредiторської заборгованностi за умови впевненностi на отримання вiдповiдi вiд кредитора, що є надiйними аудиторськими доказами iснування заборгованностi та точностi вiдображення у бухгалтерскому облiку сальдо розрахункiв. Але у аудиторiв є сумнiви, що кредитори не сможуть вiдповiсти на запит, а виконання альтернативних процедур не приведе до результату, так як наступнi зарахування грошових коштiв не проводились. Таким чином, аудитори не можуть стверджувати об iснуваннi данної заборгованностi.
Умовно-позитивна думка
На нашу думку, за винятком впливу питаннь, про якi йдеться у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, фiнансова звiтнiсть подає в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан товариства станом на 31.12.2011 року та її фiнансовi результати, рух грошових коштiв i капiталу за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до П(С)БУ.
Думка щодо iншої допомiжної iнформацiї вiдповiдно до вимог при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.2011 року № 1360
Аудитори зазначають, що вiдповiдно до Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств №485 вiд 17.11.2004р., пiд вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку. Вартiсть i чистих активiв акцiонерного товариства складає 2435,0 тис. грн. Таким чином, на 31.12.2011 р. сума чистих активiв ПрАТ <УФК> у 5,8 рази перевищує статутний капiтал, що свiдчить про забезпеченiсть статутного капiталу чистими активами товариства, та вiдповiдає вимогам Цивiльного Кодексу України. Вказаний показник досягнуто за рахунок значного розмiру додаткового капiталу товариства, який складається iз дооцiнки активiв.
На пiдставi наданих до аудиторської перевiрки документiв нами не виявлено суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.
Ми пiдтверджуємо, що виконання значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi чистих активiв товариства) вiдповiдає вимогам ст. 70 Роздiлу XIII Закону України < Про акцiонернi товариства> " вiд 17 вересня 2008 р. N 514-VI, нормам статуту та прийнятим рiшенням учасникiв.
Ми пiдтверджуємо, що iнформацiя про стан корпоративного управлiння, що наведена в iнформацiї емiтента, є достовiрною та вiдображає дiйсний стан корпоративного управлiння. Службу внутрiшнього аудиту та посаду внутрiшнього аудитора на пiдприємствi не запроваджено.
При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi ) не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.
Аудит проводився з <11> квiтня 2012 р. по <25> квiтня 2012 р. ТОВ <Аудиторська фiрма <Цiлком таємно> (свiдоцтво про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги № 3080, виданого АПУ 19.11.2002року (подовжено Рiшенням АПУ № 184I7 вiд 15.11.2007р.), мiсцезнаходження - вул. Бикова, 12, м. Кривий Рiг, 50036 тел. (056) 4010701), на пiдставi договору вiд <11> квiтня 2012 року №.70IА.
25 квiтня 2012 р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Пiдприємство виробляє продукцiю, яка є складовою частиною для проведення вибухiв в кар'єрах при видобуваннi залiзної руди та будiвельних матерiалiв.( щебiнь, вапно та iн). Обсяг виробництва продукцiї ПрАТ <УФК> та перспективнiсть виробництва залежить вiд стану розвитку залiзовидобувної промисловостi та обсягiв видобуткiв залiзної руди та буд. матерiалiв. Пiдприємство надає в оренду особам пiдприємницької дiяльностi власне нерухоме та рухоме майно: виробничi примiщення, офiснi примiщення, транспортнi засоби, виробниче та офiсне обладнання. Виробництво продукцiї та надання послуг не залежить вiд сезонних змiн.Основним покупцем продукцiї є ПрАТ .
Основними орендаторами є ПрАТ , ПрАТ <УМТП КЦРЗ>.Так як пiдприємство виробляє продукцiю, що є складовою частиною для проведення вибухiв, то обсяги виробництва залежать вiд обсягiв виробництва основного покупця i ринкiв збуту його послуг. З метою зменшення ризикiв при наданнi послуг з оренди , пiдприємство максимально знижує розмiр орендної плати. Реалiзацiя продукцiї здiйснюється оптовими партiями згiдно укладених довгострокових договорiв зi складу пiдприємства транспортом покупця. Плата за продукцiю проводиться перерахуванням коштiв на поточний рахунок ПрАТ <УФК>. Надання послуг з оренди здiйснюється згiдно укладених довгострокових договорiв, шляхом пiдписання актiв виконаних робiт за мiсяць, Плата за послуги проводиться перерахуванням коштiв на поточний рахунок ПрАТ <УФК>.
Вся сировина , що необхiдна для виробництва продукцiї , виробляється на територiї України. Закуповується в м. Кривий Рiг та м. Днiпропетровськ. Цiни не змiнювались протягом 2011року. Продукцiя, яку виробляє ПрАТ <УФК> є ексклюзивною, застосовується в новiтнiх технологiях залiзо видобувної промисловостi. Конкурентiв на ринку немає. В 2011р ПрАТ <УФК> освоїло новий вид дiяльностi - виробництво iнших пластмасових виробiв. Нових планiв для розвитку поки що пiдприємство немає. Основними постачальниками сировини для виробництва продукцiї є ТОВ <Еколайф Плюс>, ТОВ <ТД Реагент>, ТОВ>Сервiс Упаковка>. Основними постачальниками для забезпечення якiсних послуг з оренди є ПАТ <Криворiжгаз> ( поставка природного газу), ТОВ <Сервiс-Iнвест> ( поставка електроенергiї), ПрАТ <КЗГО> (поставка води), ТОВ <Венбест> охорона примiщень)
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Товариство не планує будь-якi значнi iнвестицiї або придбання, пов'занi з його господарською дiяльнiстю.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення ПрАТ <УФК> має на балансi виробничий цех з прибудовами, адмiнiстративний корпус , якi знаходяться за адресою м. Кривий Рiг, вул. Коломiйцiвська, 1, 6, 6а, житловий будинок, що знаходиться за адресою, м. Кривий Рiг, вул. Камо, 9г, нежитлове примiщення , що знаходиться за адресою Криворiзький р-н с. Златоустiвка, вул. Пiдстепна, 29А, транспортнi засоби, машини та механiзми, офiсне обладнання та комп*ютерну технiку. Балансова вартiсть основних засобiв на 31.12.2011р складає 4 720,0 тис грн.. Основнi засоби надаються в оренду суб'єктам пiдприємництва - юридичним та фiзичним особам. Частину цеху ПрАТ <УФК> використовує для власних виробничих потреб. Будь-якi значнi правочини щодо основних засобiв протягом 2011 р не проводились. Планiв щодо капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв ПрАТ <УФК> немає.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Проблем, якi суттєво впливають на обсяги виробництва продукцiї та кiлькiсть наданих послуг пiдприємство немає, дiяльнiсть не залежить вiд законодавчих або економiчних обмежень.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Протягом 2011р до пiдприємства застосовувались фiнансовi санкцiї у розмiрi 170,0 грн за порушення вимог ФССНВУ .
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Для поповнення обiгових коштiв ПрАТ <УФК> отримало безвiдсоткову фiнансову допомогу на зворотнiй основi. В 2011р пiдприємство освоїло новий вид дiяльностi - виробництво iнших виробiв з пластмас.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Пiдприємство не має довгострокових укладених , але не виконаних договорiв.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) ПрАТ <УФК> планує збiльшувати обсяги виробництва для полiпшення фiнансового стану пiдприємства.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дослiджень та розробок не проводилось.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових справ проти ПрАТ <УФК> не проводилось
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Аналiтична довiдка вiдсутня.